Nieuws
kerkstempel

Nieuws

TWEE VESPERS


In de tweede helft van januari vragen twee oecumenische activiteiten onze aandacht. Het gaat om zondagse vespers in en rond de gebedsweek van de eenheid. Onze erediensten om 10.00u gaan gewoon door.


Op zondag 19 januari om 17.00u vindt er in 't Keerske een dienst plaats met de Anglikaanse gemeenschap waarmee we 't Keerske delen. Rev. Augustine Nwaekwe en Ds. Jannica de Prenter zullen in deze dienst  voorgaan. Ieder jaar proberen we gezamenlijke dienst te hebben.


Op zondag 26 januari om 16.00u is er een oecumenische vesperdienst in de Sint-Salvatorskathedraal. Hier wordt een ieder die de oecumene een warm hart toedraagt vriendelijk uitgenodigd.


Het thema van de bidweek is dit jaar gebaseerd op Handelingen 28:2: "ze toonden ons buitengewone vriendelijkheid". Centraal staat de context van de christenen van het eiland Malta, waar Paulus schipbreuk leed. Een informatieve link vindt u hier (klikken).
                                                       ~~~~~~~~~~~~~~~~~FACEBOOKGROEP


Onze predikant Ds. Jannica de Prenter heeft een facebookgroep voor onze kerk gemaakt. Het is een besloten groep: alleen de groepleden kunnen berichten plaatsen en op het plaatsen zit wel controle. U kunt als volgt een lidmaatschap aanvragen:


- Ga naar facebook.com

- Typ onder "zoeken" in: Protestantse Kerk Brugge

- U ziet een blauwe balk met "lid worden"

- Als uw aanvraag is goedgekeurd, wordt u toegevoegd aan de groep


Nog eenvoudiger is even op de "f" in de kop van de Welkompagina op deze site klikken. U komt dan direct op de nieuwe facebookpagina en kunt aanvragen.


                                                          ~~~~~~~~~~~~~~~~~

Nieuwe themawandeling met apps nu ook via deze website!


Tijdens het Erfgoedweekend van 2018, waaraan wij als 't Keerske ook deelnamen, werd een nieuwe wandelroute gelanceerd op app Xplorebruges. De focus ligt op de verschillende levensbeschouwingen in Brugge en voert langs de locaties die er verband mee houden.


De thema wandeling heet: Gesloten/open deuren. Brugse levensbeschouwingen. Klik hier


Erfgoedcel Brugge heeft voor deze wandeling in 't Keerske filmopnames gemaakt voor een kort filmpje. U kunt het tijdens de wandeling bekijken, maar u vindt het natuurlijk ook hier (klikken). In de kerkbode van mei doet mevr. Dany Constant verslag van de filmopnames waarin zij onze gemeente belicht. Bedankt Dany!~~~~~~~~~~~~~~~~~Copyright © Protestantse Kerk Brugge