Nieuws
kerkstempel

Nieuws


Als het leven kwetsbaar wordt


Het is de titel van het vijfde, het laatste deel van een online diensten serie over het Bijbelboek Prediker dat op zondag 24 mei centraal staat.

Het eerste deel kreeg de beginwoorden van Prediker mee: "Lucht en leegte: alles is leegte". Daarna volgde:  "Welk voordeel heeft de mens van al zijn gezwoeg?" , "Alles heeft zijn tijd" en "Geniet en  vind vreugde in de tijd die je gegeven is".


Onze predikant Ds. de  Prenter leidde eind vorig jaar al een Bijbelstudie over dit bijzondere boekje, nu volgt een prekenreeks. De diensten worden op YouTube gezet en de links kunt u op deze website vinden op de pagina's Welkom en Activiteiten.


De Bijbelse wijsheidsliteratuur is bijzonder actueel in deze coronatijd. Prediker zoekt en zoekt en hij stelt levensvragen. Onze predikant heeft ook vragen (hier) voor u. Uw antwoorden zullen op een creatieve, anonieme manier in de diensten worden verwerkt.
                                                          ~~~~~~~~~~~~~~~~~


't Keerske geeft licht


Brugse kerken delen licht is een initiatief dat uitgaat van de oecumenische studie-en werkgroep West-Vlaanderen.


In onze kerk waar tijdens de coronacrisis geen licht meer brandt, stak onze predikant heel even de paaskaars aan en nam een foto die ze op Facebook plaatste.


De Statenbijbel ligt open bij Psalm 91.(klikken) 


                                                           ~~~~~~~~~~~~~~~~~


CORONAVIRUS COVID-19


Sinds midden maart beheerst dit virus het nieuws en ons leven op manier die we ons niet hadden kunnen voorstellen.


Het heeft grote invloed op onze kerkgemeenschap waarin onze zondagse erediensten in 't Keerske in centrum van Brugge centraal staan. We missen die samenkomsten en de gesprekken erna in de koffiezaal.


We zullen ze nog enige tijd moeten missen, want we laten ons leiden door de adviezen van  de Federale Overheidsdienst (FOD) Volksgezondheid ( https://www.info-coronavirus.be/nl/)


Ook lokaal volgen we de situatie. De stad Brugge publiceert nieuwe en /of lokale maatregelen op https://www.brugge.be/noodplanning#coronavirus .


Sinds 15 maart zijn er geen erediensten meer geweest, maar onze predikant Ds. de Prenter heeft voor iedere zondag een digitale huisdienst gemaakt met korte gebeden, liederen en een ingesproken preek en Bijbelezingen. Het zijn YouTube versies van powerpoint presentaties. U kunt ze volgen op uw PC, laptop,  smartphone of  tablet. 

De digitale huisdienst vindt u op de Welkom  pagina van deze kerksite. Op  zondagmorgen zetten we de nieuwe dienst erop. Op de Activiteiten pagina vindt u alle diensten tot nu toe en ook de planning.                                                             ~~~~~~~~~~~~~~~~~


Raak mij aan met uw liefde, dat mijn ogen open gaanEen tekst van Jannica de Prenter gelezen op onze extra kerkenraadsvergadering waarop we de corona maatregelen bespraken. Op film gezet met muziek uit de tijd van de Reformatie door Jacob Van Eyck (1590 - 1657) "Onse Vader in Hemelryck".

                                                          

U vindt de YouTube versie hier (klikken).
                                                           ~~~~~~~~~~~~~~~~~
FACEBOOKGROEP


Onze predikant Ds. Jannica de Prenter heeft een facebookgroep voor onze kerk gemaakt. Het is een besloten groep: alleen de groepleden kunnen berichten plaatsen en op het plaatsen zit wel controle. U kunt als volgt een lidmaatschap aanvragen:


- Ga naar facebook.com

- Typ onder "zoeken" in: Protestantse Kerk Brugge

- U ziet een blauwe balk met "lid worden"

- Als uw aanvraag is goedgekeurd, wordt u toegevoegd aan de groep


Nog eenvoudiger is even op de "f" in de kop van de Welkompagina op deze site klikken. U komt dan direct op de nieuwe facebookpagina en kunt aanvragen.


                                                          ~~~~~~~~~~~~~~~~~

Copyright © Protestantse Kerk Brugge