Nieuws
kerkstempel

Nieuws


CORONAVIRUS COVID-19


De korte adviezen die u hierboven ziet, komen van de officiële website van de Federale Overheidsdienst (FOD) Volksgezondheid. Wij geven ze u graag door, maar voor veel meer informatie en antwoorden op vragen,  verwijzen wij u door naar https://www.info-coronavirus.be/nl/


Als kerkgemeenschap laten we ons uiteraard ook leiden door deze adviezen en waar nodig zullen we onze gebruiken aanpassen. Ook lokaal volgen we de situatie. De stad Brugge publiceert nieuwe en /of lokale maatregelen op https://www.brugge.be/noodplanning#coronavirus .


Op 15, 22, 29 maart zal er geen eredienst zijn, maar onze predikant Ds. de Prenter heeft voor 15 maart een digitale huisdienst gemaakt met korte gebeden, een ingesproken preek (Exodus, zie hieronder). Het is een powerpoint presentie die u op uw PC of laptop kan downloaden HIER KLIKKEN.

Inmiddels is er een YouTube versie (hier klikken) beschikbaar die ook op smartphone en tablet bekeken kan worden.

Digitale huisdienst zondag 22 maart YouTube HIER.


                                                             ~~~~~~~~~~~~~~~~~


EXODUS


Onze predikant volgt in de veertigdagentijd het boek Exodus zoals het in het oecumenisch leesrooster wordt voorgesteld.

Het belooft een boeiende prekenreeks te worden. Het thema werd ook door de gastpredikant gevolgd en loopt in digitale huisdiensten door (zie hierboven).


Meer over de achtergrond vindt U in de kerkbode van febr.-mrt (klikken).                                                          ~~~~~~~~~~~~~~~~~

BIJBELLEERHUIS


Dit voorjaar staat er, in samenwerking met het Bijbelhuis Zevenkerken, een bijzonder actueel Bijbelleerhuis over de schepping op het programma. 

Jean Bastiaans (Bijbelhuis Zevenkerken) en onze predikant Ds. Jannica de Prenter zorgen afwisselend voor de begeleiding. Ook de locatie is afwisselend in het Bijbelhuis en 't Keerske, maar de bijeenkomsten zijn steeds op woensdagnamiddagen van 14.30-16.30u. 

Inschrijven via info@bijbelhuiszevenkerken.be Er wordt een vrijwillige bijdrage voor het studiemateriaal gevraagd. Meer informatie vindt u in de folder (klikken) en in de kerkbode van febr.-mrt.


Dit Bijbelleerhuis sluit aan bij het Bijbelevent van 2 mei 2020 dat hetzelfde onderwerp heeft.                      Het BIJBELEVENT op 2 mei is een dagevent (10.00 - 18.00u) met schepping, klimaat en profetische kritiek als onderwerp. Het programma is zeer gevarieerd en biedt activiteiten voor een breed pubiek, ook voor de kinderen, op de verschillende locaties in Zevenkerken. 


Er zijn een aantal voordrachten. Onze predikant Ds. jannica de Prenter zal spreken over "Chaos en schepping". Een projectkoor o.l.v. Ignace Thevelein zal enkele liederen zingen.


De toegangsprijs is € 5 voor de volledige dag met een instapmogelijkheid naar keuze. Tussen 12.00 - 14.00 u is er soep met boterhammen kaas of een dagschotel in de bistro.


Meer informatie vindt u in de folder (klikken) en in de kerkbode van febr.-mrt.
                                                          ~~~~~~~~~~~~~~~~~

FACEBOOKGROEP


Onze predikant Ds. Jannica de Prenter heeft een facebookgroep voor onze kerk gemaakt. Het is een besloten groep: alleen de groepleden kunnen berichten plaatsen en op het plaatsen zit wel controle. U kunt als volgt een lidmaatschap aanvragen:


- Ga naar facebook.com

- Typ onder "zoeken" in: Protestantse Kerk Brugge

- U ziet een blauwe balk met "lid worden"

- Als uw aanvraag is goedgekeurd, wordt u toegevoegd aan de groep


Nog eenvoudiger is even op de "f" in de kop van de Welkompagina op deze site klikken. U komt dan direct op de nieuwe facebookpagina en kunt aanvragen.


                                                          ~~~~~~~~~~~~~~~~~

Themawandeling met app.


Tijdens het Erfgoedweekend van 2018, waaraan wij als 't Keerske ook deelnamen, werd een nieuwe wandelroute gelanceerd op app Xplorebruges. De focus ligt op de verschillende levensbeschouwingen in Brugge en voert langs de locaties die er verband mee houden.


De thema wandeling heet: Gesloten/open deuren. Brugse levensbeschouwingen. U kunt de app downloaden op smartphone of tablet door naar XploreBruges te gaan.


Erfgoedcel Brugge heeft voor deze wandeling in 't Keerske filmopnames gemaakt voor een kort filmpje. U kunt het tijdens de wandeling bekijken, maar u vindt het natuurlijk ook hier (klikken)


~~~~~~~~~~~~~~~~~Copyright © Protestantse Kerk Brugge