Nieuws
kerkstempel

Nieuws

(c) Johan Marechal

Inzegening en Bevestiging


Ds. Jannica de Prenter is op zondagnamiddag 7 april ingezegend als predikant van de Verenigde Protestantse Kerk van België (VPKB) en bevestigd aan onze gemeente in Brugge.

't Keerske, onze kapel in het centrum van Brugge, was te klein om de bijna 300 mensen die de dienst bijwoonden te ontvangen. De Abdijkerk in Zevenkerken was een prachtig alternatief en we zijn dankbaar dat we er de dienst in grote kring mochten vieren.


Het was een prachtig, feestelijk gebeuren met veel muziek (combo, koor, orgel en fluit) en veel afwisselingen die er voor zorgden dat velen het niet in de gaten hadden dat het een lange dienst was. Het liturgieboekje dat u hier (klikken) vindt, laat u toe om de orde van dienst met veel detail (nog) eens te bekijken.

Na de dienst waren er korte woorden van dank en volgde er een feestelijke receptie in de kleurige gang van de nabij gelegen school.


Johan en Els Marechal zorgden respectievelijk voor foto's en een video. Inmiddels staan foto's en film gedeelten on-line (hier klikken). Het is een speciale website voor de dienst. Jannica zal ook nog een fotoboek maken dat in 't Keerske ter inzage komt te liggen.


Op de website van de VPKB kunt u een uitgebreid interview met Jannica vinden.  https://nl.protestant.link
~~~~~~~~~~~~~~~~
Een ladder naar de hemel


In de overdenking in de kerkbode van maart (hier klikken) neemt Jannica ons mee in een droom die tot de hemel reikt. De Jacobsladder is een bekend verhaal maar wordt verrassend actueel en blijkt vele kanten te hebben.


Jakobs gevecht met God blijkt ook een persoonlijk verhaal te zijn waar ze tijdens de bevestigingsdienst in de preek op terug zal komen.........~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

In de woestijn heb ik je geroepen


Tijdens haar vakantie in Egypte heeft onze proponent Jannica een bezoek gebracht aan twee eeuwenoude kloosters.

In de overdenking in de kerkbode van februari (hier klikken) geeft ze achtergronden en indrukken, maar legt ook uit dat de woestijn bij uitstek een plaats is waar Gods bevrijding begint.~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Zingen is tweemaal bidden.


De oecumenische werkgroep "Samen rond de Bijbel" heeft voor de komende maanden in vier Brugse kerken ontmoetingen voorzien waarbij het lied speciale aandacht krijgt.


De eerste ontmoeting was een "Adventswake" in het teken van "Wachten is hopen..." en vond plaats in de  Sint-Godelievekerk, de tweede in de Adventkerk en de derde is gepland in 't Keerske in het centrum van Brugge:


Woensdag 10 april om 19.30u.

Keersstraat 1, 8000 Brugge.


Het zal een avond van bezinning en inkeer zijn en we zingen in samenzang, zoals we in de protestantse traditie gewoon zijn. Het liturgieboekje vindt u hier (klikken)


Meer informatie over de ontmoetingen en de deelnemende kerken vindt u hier (klikken)        ~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ProFest


Een feestelijke dag voor protestanten, dat moet de algemene kerkvergadering (klinkt heel wat zwaarder) op 30 mei 2019 (Hemelvaartsdag) in Gent worden. We kondigden het vorig jaar in de kerkbode al aan en u heeft de datum er voor vrij gehouden. In de kerkbode van maart vindt u volop informatie en........neem eens een kijkje op de website www.profest.be .


~~~~~~~~~~~~~~~~~~Nieuwe themawandeling met apps nu ook via deze website!


Tijdens het Erfgoedweekend van 2018, waaraan wij als 't Keerske ook deelnamen, werd een nieuwe wandelroute gelanceerd op app Xplorebruges. De focus ligt op de verschillende levensbeschouwingen in Brugge en voert langs de locaties die er verband mee houden.


De thema wandeling heet: Gesloten/open deuren. Brugse levensbeschouwingen. Klik hier


Erfgoedcel Brugge heeft voor deze wandeling in 't Keerske filmopnames gemaakt voor een kort filmpje. U kunt het tijdens de wandeling bekijken, maar u vindt het natuurlijk ook hier (klikken). In de kerkbode van mei doet mevr. Dany Constant verslag van de filmopnames waarin zij onze gemeente belicht. Bedankt Dany!~~~~~~~~~~~~~~~~~~500 jaar  Reformatie. Afsluiting Lutherjaar.


Onze tentoonstelling, geïnspireerd door het Lutherjaar (500) en het ontstaan van het protestantisme, was een succes. Op onze Webpagina LUTHER vindt u de presentatie die werd getoond.


Ook de Stad Brugge gaf volop aandacht aan de Brugse geschiedenis van het protestantisme. Een artikel van Mevr. Dany Constant vindt u op de LUTHER pagina.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Copyright © Protestantse Kerk Brugge