Nieuws
kerkstempel

Nieuws

40 jaar Protestantse Solidariteit

 

Dit jaar bestaat onze Protestantse Solidariteit 40 jaar: een verjaardag die de nodige aandacht krijgt. Op zaterdag 23 september om 18.00u is er in 't Keerske een presentatie door de voorzitster van de Raad van Bestuur. In de kerk illustreert een paneel de geschiedenis en missie van Protestantse Solidariteit .

 

Voor de BBQ, die om 19.00u begint, moet er worden ingeschreven en betaald, de presentatie is gratis en iedereen is welkom.

 

Meer info vindt u in de kerbode van sept/okt (hier klikken).

 

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

VACATURE

 

Op 1 oktober 2017 gaat Ds. Frans van der Sar met pensioen (emeritaat).

 

We zoeken een predikant om zijn plaats in te vullen en hebben advertenties geplaatst. De tekst hiervan vindt u op deze website onder Algemene Info. Daar vindt u ook de profielschets van onze gemeente.

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Open Kerk 't Keerske

 

Onze tentoonstelling, geïnspireerd door het Lutherjaar (500) en het ontstaan van het protestantisme is inmiddels afgesloten. Later dit jaar zal de Stad Brugge volop aandacht geven aan de Brugse geschiedenis van het protestantisme.

 

De zorgvuldige en indrukwekkende beamer presentatie over Luther gemaakt door Johan Delameillieure kunt u op deze website bekijken op de webpagina LUTHER. Daar vindt u ook een video voor de kinderen.

 

Meer over "Open Kerken" vindt u op de website www.openkerken.be

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Lutherreis

 

Een uitgebreid verslag van de Lutherreis georganiseerd door Ds. van der Sar vindt u in het kerkblad van mei. Het downloaden van het blad duurt, door de foto's, wat langer dan normaal. De foto's zijn van goede kwaliteit en de geïnteresseerden/nieuwsgierigen kunnen ze naar believen vergroten. Klik hier.

 

 

 

Honger en Dorst in Afrika

 

De immense problemen in sommige delen van Afrika hebben de laatste tijd volop aandacht in het nieuws gekregen.

Protestantse Solidariteit roept op tot actie. Voor noodhulp wordt meestal samengewerkt met ACT Alliance, een organisatie van 144 kerken/diaconale organisaties.

Op zondag 19 maart was onze uitgangscollecte voor dit doel bestemd en er werd inmiddels een flink bedrag overgemaakt.

 

Uiteraard kunt u ook storten op rekening BE37 0680 6690 1028 van Protestantse Solidariteit en een fiscaal attest bekomen. De oproep die wij ontvingen vindt u hier.

 

 

 

Kerkmozaiëk

 

Het is u misschien ontgaan, maar Kerkmozaiëk is voortaan: digitaal. De abonnees hebben een brief ontvangen en de digitale versie is terug te vinden op de nieuwe site van de VPKB: nl.protestant.link (klikken). Daar vindt u ook de reden voor deze "reformatie".

 

De eerste artikelen waren een terugblik naar het oude blad, met een bloemlezing van verschenen artikelen, maar inmiddels is er al volop nieuw materiaal geplaatst. Er is ook een archief.

 

We hopen dat ook niet-abonnees hun weg naar achtergronden en ontwikkelingen in Kerkmozaiëk zullen vinden. Voor de abonnees is het misschien even wennen, maar velen hebben er ook naar uitgekeken en sparen abonnementskosten (win-win).

 

Veel leesgenot!

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 

 

Copyright © Protestantse Kerk Brugge