Nieuws
kerkstempel

Nieuws

(c)Ivo Libbrecht

STILLE NACHT


Het stijlvolle nieuwe ontwerp dat onze traditionele KERSTZANGAVOND siert is misschien de grootste verandering voor dit jaar.

Anders dan het thema (stilte) laat vermoeden blijft het vooral een avond met koorzang en samenzang. 


Vrijdag 20 december 20.00u  't Keerske, Keerstraat 1 in het centrum van Brugge.


Meer informatie vindt u op de flyer (hier klikken)                                                           ~~~~~~~~~~~~~~~~~wallpapersafari.com

MALEACHI


De novembermaand is voor velen een tijd van gedenken. Een diepgaande en passende overdenking vindt u in onze kerkbode van november (hier klikken).


Ds. de Prenter neemt ons mee naar het boek Maleachi. Een minder bekend klein bijbelboek, het laatste boek van het Oude Testament.


                                                           ~~~~~~~~~~~~~~~~~


FACEBOOKGROEP


Onze predikant Ds. Jannica de Prenter heeft een facebookgroep voor onze kerk gemaakt. Het is een besloten groep: alleen de groepleden kunnen berichten plaatsen en op het plaatsen zit wel controle. U kunt als volgt een lidmaatschap aanvragen:


- Ga naar facebook.com

- Typ onder "zoeken" in: Protestantse Kerk Brugge

- U ziet een blauwe balk met "lid worden"

- Als uw aanvraag is goedgekeurd, wordt u toegevoegd aan de groep


Nog eenvoudiger is even op de "f" in de kop van de Welkompagina op deze site klikken. U komt dan direct op de nieuwe facebookpagina en kunt aanvragen.


                                                          ~~~~~~~~~~~~~~~~~

Maria Magdalena


Het Babelatelier, een initiatief van YOT i.s.m. Bijbelhuis Zevenkerken en Motief vzw, heeft in de komende periode (eind september 2019 tot juni volgend jaar) Maria Magdalena als onderwerp van gesprek.


In het Bab(b)elatelier gaan sprekers en publiek met elkaar in gesprek. Op de zeven avonden komen verschillende sprekers aan het woord. Op de laatste avond is het woord aan onze predikant Ds. Jannica de Prenter die over de vrouw in het ambt zal spreken.


De kerkbode van oktober heeft een kort artikel over dit onderwerp. De flyer geeft data en sprekers (hier klikken)


Meer  info op: https//WWW.yot.be /nl/babelatelier 


                                                         ~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Protestantse Solidariteit  heeft gedurende de eerste helft van dit jaar een gedegen serie artikelen over seksueel geweld in Kivu gepubliceerd. Al vele jaren ligt de focus van veel projecten van Protestantse Solidariteit op Centraal Afrika.  Projectbezoeken ter plaatse hielpen mee om een goed beeld van de problematiek te krijgen. Hierdoor kon het team de problemen met kennis van zaken belichten.


De aanleiding voor de artikelen was de gedeelde Nobelprijs voor de vrede voor de Congolese arts Denis Mukwege die al vele jaren fantastisch werk in de regio verricht. Hij krijgt nu erkenning, maar erkenning is niet genoeg. 


De inleiding van de serie verscheen al in begin maart en het laatste deel werd in juli gepubliceerd. Het is echt de moeite waard om de hele serie te lezen. U vindt de artikelen terug op de website www.protestantsesolidariteit.be onder "NIEUWS". U kunt de inleiding (1 maart) beginnen met "lees meer" en aan het einde van het artikel steeds doorgaan naar het volgende.                                                          ~~~~~~~~~~~~~~~~~~

(c) Johan Marechal

Inzegening en Bevestiging


Ds. Jannica de Prenter is op zondagnamiddag 7 april ingezegend als predikant van de Verenigde Protestantse Kerk van België (VPKB) en bevestigd aan onze gemeente in Brugge.

't Keerske, onze kapel in het centrum van Brugge, was te klein om de bijna 300 mensen die de dienst bijwoonden te ontvangen. De Abdijkerk in Zevenkerken was een prachtig alternatief en we zijn dankbaar dat we er de dienst in grote kring mochten vieren.


Het was een prachtig, feestelijk gebeuren met veel muziek (combo, koor, orgel en fluit) en veel afwisselingen die er voor zorgden dat velen het niet in de gaten hadden dat het een lange dienst was. Het liturgieboekje dat u hier (klikken) vindt, laat u toe om de orde van dienst met veel detail (nog) eens te bekijken.

Na de dienst waren er korte woorden van dank en volgde er een feestelijke receptie in de kleurige gang van de nabij gelegen school.


Johan en Els Marechal zorgden respectievelijk voor foto's en een video. Inmiddels staan foto's en film gedeelten on-line (hier klikken). Het is een speciale website voor de dienst. Jannica zal ook nog een fotoboek maken dat in 't Keerske ter inzage komt te liggen.


Op de website van de VPKB kunt u een uitgebreid interview met Jannica vinden.  https://nl.protestant.link
~~~~~~~~~~~~~~~~Nieuwe themawandeling met apps nu ook via deze website!


Tijdens het Erfgoedweekend van 2018, waaraan wij als 't Keerske ook deelnamen, werd een nieuwe wandelroute gelanceerd op app Xplorebruges. De focus ligt op de verschillende levensbeschouwingen in Brugge en voert langs de locaties die er verband mee houden.


De thema wandeling heet: Gesloten/open deuren. Brugse levensbeschouwingen. Klik hier


Erfgoedcel Brugge heeft voor deze wandeling in 't Keerske filmopnames gemaakt voor een kort filmpje. U kunt het tijdens de wandeling bekijken, maar u vindt het natuurlijk ook hier (klikken). In de kerkbode van mei doet mevr. Dany Constant verslag van de filmopnames waarin zij onze gemeente belicht. Bedankt Dany!~~~~~~~~~~~~~~~~~Copyright © Protestantse Kerk Brugge