Nieuws
kerkstempel

Nieuws


Geuzenfeest 2019


Het inmiddels welbekende Geuzenfeest nieuwe stijl in Horebeke/Korsele biedt ook dit jaar een welgevulde dag.


Op zondag 18 augustus begint het met een oecumenisch samenzijn. De dag heeft als thema " Kom op voor kinderen" en steunt kansarme meisjes in India en getraumatiseerde kinderen in Congo. Het thema krijgt de nodige aandacht maar er is volop ruimte om er een aangename, gezellige dag van te maken. De dag eindigt rond een kampvuur. 


Voor het Eetfestijn, een barbecue , vegetarisch gerecht en kindermenu moet u wel vóór 12 augustus intekenen op www.geuzenfeest.be (klikken). U vindt er ook alles over het Geuzenfeest en het uitgebreide progamma dat u ook in onze kerkbode vindt.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Open Kerken in 't Keerske


Het thema van Open Kerken is dit jaar: Emoties.  't Keerske geeft het thema een passende invulling met een tentoonstelling met als titel: 


"Wat ben je mooi! De mooiste Bijbelse liefdesliederen in woord en beeld"


De grote posters en de powerpoint presentatie van de tentoonstelling zijn gebaseerd op het Hooglied.  Dit Bijbelboek bezingt de liefde op een manier die zelfs Bijbelkenners steeds weer verrast. Over de achtergrond en  het onstaan van het Hooglied bereidde onze predikant een infoblad dat u bij de tentoonstelling vindt maar ook hier (klikken).


Op zondag 2 juni opende we de tentoomstelling met en feestelijke eredienst en een kleine receptie. 


Iedere zaterdag- en zondagnamiddag in juni, juli en het eerste weekend van augustus van 14.00u-17.00u verwelkomen we iedereen die 't Keerske en de tentoonstelliing wil bezoeken. Ook u zult verrast zijn!  


't Keerske, Keersstraat 1 in het centrum van Brugge.


Meer over "Open Kerken" vindt u op de nieuwe website www.openkerken.eu
~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

(c) Johan Marechal

Inzegening en Bevestiging


Ds. Jannica de Prenter is op zondagnamiddag 7 april ingezegend als predikant van de Verenigde Protestantse Kerk van België (VPKB) en bevestigd aan onze gemeente in Brugge.

't Keerske, onze kapel in het centrum van Brugge, was te klein om de bijna 300 mensen die de dienst bijwoonden te ontvangen. De Abdijkerk in Zevenkerken was een prachtig alternatief en we zijn dankbaar dat we er de dienst in grote kring mochten vieren.


Het was een prachtig, feestelijk gebeuren met veel muziek (combo, koor, orgel en fluit) en veel afwisselingen die er voor zorgden dat velen het niet in de gaten hadden dat het een lange dienst was. Het liturgieboekje dat u hier (klikken) vindt, laat u toe om de orde van dienst met veel detail (nog) eens te bekijken.

Na de dienst waren er korte woorden van dank en volgde er een feestelijke receptie in de kleurige gang van de nabij gelegen school.


Johan en Els Marechal zorgden respectievelijk voor foto's en een video. Inmiddels staan foto's en film gedeelten on-line (hier klikken). Het is een speciale website voor de dienst. Jannica zal ook nog een fotoboek maken dat in 't Keerske ter inzage komt te liggen.


Op de website van de VPKB kunt u een uitgebreid interview met Jannica vinden.  https://nl.protestant.link
~~~~~~~~~~~~~~~~
ProFest


Het werd op 30 mei 2019 (Hemelvaartsdag) in Gent een feestelijke dag voor protestanten. U vindt een verslag in de kerkbode van juni (klikken)


~~~~~~~~~~~~~~~~~~Nieuwe themawandeling met apps nu ook via deze website!


Tijdens het Erfgoedweekend van 2018, waaraan wij als 't Keerske ook deelnamen, werd een nieuwe wandelroute gelanceerd op app Xplorebruges. De focus ligt op de verschillende levensbeschouwingen in Brugge en voert langs de locaties die er verband mee houden.


De thema wandeling heet: Gesloten/open deuren. Brugse levensbeschouwingen. Klik hier


Erfgoedcel Brugge heeft voor deze wandeling in 't Keerske filmopnames gemaakt voor een kort filmpje. U kunt het tijdens de wandeling bekijken, maar u vindt het natuurlijk ook hier (klikken). In de kerkbode van mei doet mevr. Dany Constant verslag van de filmopnames waarin zij onze gemeente belicht. Bedankt Dany!~~~~~~~~~~~~~~~~~~Copyright © Protestantse Kerk Brugge