Nieuws
kerkstempel

Nieuws

Herfst

 

De Brugse kerkbode van november 2018, die de abonnees door de staking van de post wat later zullen ontvangen, staat al enige tijd op de kerksite.

Een overdenking die past bij deze tijd van het jaar vindt u onder "Gelukkig de treurenden, want zij zullen getroost worden". Klik hier voor de kerkbode van november en de bijdrage van onze proponent Dr. Jannica de Prenter.

 

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Benefietconcert

 

Een concert in 't Keerske ten voordele van de MUG-Heli.

 

Het ensemble Les Abbagliati, met inmiddels bekende namen, brengt een poëtische en muzikale vertelling die ze "de vrouwen van koning" hebben genoemd. Lodewijk XIV en het Franse hof waar echte liefde en schijnbaar echte liefde tegenover elkaar stonden, zijn het onderwerp van dit concert

 

Vrijdag 9 november 20.00u in 't Keerske, Keerstraat 1, 8000 Brugge. De flyer (hier klikken) geeft uitgebreide praktische informatie en achtergrond.

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Noodhulp India

 

Eind augustus werd de staat Kerala in het zuiden van India getroffen door zware overstromingen. U zult zich de beelden nog wel herinneren.

Onze drie protestants-evangelische ontwikkelings en hulporganisaties hebben besloten om samen aan de vraag om hulp, die bij Tearfund binnenkwam, gehoor te geven. Er wordt gewerkt met de lokale partner Eficor die hulp wil bieden aan 20.000 gezinnen in een dichtbevolkt gebied. Het gaat om voedsel- en noodhulppakketten.

 

Meer informatie vindt u hier (klikken) in een e-mail bericht van Protestantse Solidariteit en op hun website protestantsesolidariteit.be

 

Op zondag 16 september was de uitgangscollecte voor Protestantse Solidariteit bestemd voor NOODHULP INDIA.

 

U kunt natuurlijk ook rechtstreeks storten op BE37.0680.6690.1028 van Protestantse Solidariteit en "URG INDIA" vermelden. Voor giften vanaf €40 op jaarbasis ontvangt u automatisch een fiscaal attest (ook vermelden aub)

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jannica

 

In het augustusnummer van onze kerbode merkte u het al. Dr. Jannica de Prenter begint haar Brugse proponentschap. In de praktijk zal dat door iedereen ervaren worden als: "we hebben een nieuwe predikant".

 

In de kerkbode van augustus (hier kikken) vertelt ze over haar proefschrift dat over het oudtestamentische boek Jozua gaat. Ze focust op het geweldadige karakter van de oorlogsverhalen.

Verder in de kerkbode vindt u haar slotpreek van een serie preken over Job (!), een preek die we gemist hebben.

 

In de komende maanden zal ze onze erediensten leiden en in de kerbode kunt u voortaan iedere maand bijdragen van haar verwachten.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ProFest

 

Een feestelijke dag voor protestanten, dat moet de algemene kerkvergadering (klinkt heel wat zwaarder) op 30 mei 2019 in Gent worden. We kondigden het in het juni/juli nummer van de kerkbode al aan en zullen er begin volgend jaar zeker op terug komen. Inmiddels kunt u al een kijkje nemen op de website www.profest.be Vanaf 1 augustus kunt u er al inschrijven.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Nieuwe themawandeling met apps nu ook via deze website!

 

Tijdens het Erfgoedweekend, waaraan wij als 't Keerske ook deelnamen, werd op 21 april een nieuwe wandelroute gelanceerd op app Xplorebruges. De focus ligt op de verschillende levensbeschouwingen in Brugge en voert langs de locaties die er verband mee houden.

 

De thema wandeling heet: Gesloten/open deuren. Brugse levensbeschouwingen. Klik hier

 

Erfgoedcel Brugge heeft voor deze wandeling in 't Keerske filmopnames gemaakt voor een kort filmpje. U kunt het tijdens de wandeling bekijken, maar u vindt het natuurlijk ook hier (klikken). In de kerkbode van mei doet mevr. Dany Constant verslag van de filmopnames waarin zij onze gemeente belicht. Bedankt Dany!

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 

500 jaar Reformatie. Afsluiting Lutherjaar.

 

Onze tentoonstelling, geïnspireerd door het Lutherjaar (500) en het ontstaan van het protestantisme, was een succes. Op onze Webpagina LUTHER vindt u de presentatie die werd getoond.

 

Ook de Stad Brugge gaf volop aandacht aan de Brugse geschiedenis van het protestantisme. Een artikel van Mevr. Dany Constant vindt u op de LUTHER pagina, maar ook in de kerkbode van februari 2018.

 

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Copyright © Protestantse Kerk Brugge