Nieuws
kerkstempel

Nieuws

Jannica

 

In het augustusnummer van onze kerbode zult u het merken. Dr. Jannica de Prenter begint haar Brugse proponentschap. In de praktijk zal dat door iedereen ervaren worden als: "we hebben een nieuwe predikant".

 

In de kerkbode (hier kikken) vertelt ze over haar proefschrift dat over het oudtestamentische boek Jozua gaat. Ze focust op het geweldadige karakter van de oorlogsverhalen.

Verder in de kerkbode vindt u haar slotpreek van een serie preken over Job (!), een preek die we gemist hebben.

 

Jannica en Marco nodigen de gemeenteleden op zondagnamiddag 19 augustus uit voor een receptie in de pastorie. Geen geschenkjes, maar wel iets eetbaars meebrengen. Meer details: ook in dezelfde kerkbode

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ProFest

 

Een feestelijke dag voor protestanten, dat moet de algemene kerkvergadering (klinkt heel wat zwaarder) op 30 mei 2019 in Gent worden. We kondigden het in het juni/juli nummer van de kerkbode al aan en zullen er begin volgend jaar zeker op terug komen. Inmiddels kunt u al een kijkje nemen op de website www.profest.be Vanaf 1 augustus kunt u er al inschrijven.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Vandaag kiezen voor morgen

 

Het "Geuzenfeest" in de Geuzenhoek (Horebeke-Korsele) is een opvolger van wat 100 jaar lang de zendingsdagen op 15 augustus waren.

De vernieuwing was een eigentijdse benadering van oecumene, interculturele samenwerking, solidariteit en ontwikkeling. De organisatie wil een breed en jong publiek aanspreken: zowel de trouwe, protestantse of christelijke bezoeker, als de geëngageerde, sociaal voelende medemens uit de eigen gemeente en ver daarbuiten.

Inmiddels bestaat het "Geuzenfeest" al 15 jaar. Het thema van dit jaar laat echter zien dat er vooral aan de toekomst wordt gedacht: Vandaag kiezen voor morgen.

 

Meer informatie over het "Geuzenfeest" en de inschrijving voor het eetfestijn vindt u hier (klikken)

Horebeke. Zondag 19 augustus van 9.00 -20.30-..........

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Nieuwe themawandeling met apps nu ook via deze website!

 

Tijdens het Erfgoedweekend, waaraan wij als 't Keerske ook deelnamen, werd op 21 april een nieuwe wandelroute gelanceerd op app Xplorebruges. De focus ligt op de verschillende levensbeschouwingen in Brugge en voert langs de locaties die er verband mee houden.

 

De thema wandeling heet: Gesloten/open deuren. Brugse levensbeschouwingen. Klik hier

 

Erfgoedcel Brugge heeft voor deze wandeling in 't Keerske filmopnames gemaakt voor een kort filmpje. U kunt het tijdens de wandeling bekijken, maar u vindt het natuurlijk ook hier (klikken). In de kerkbode van mei doet mevr. Dany Constant verslag van de filmopnames waarin zij onze gemeente belicht. Bedankt Dany!

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 

Humanitaire Corridors

 

Een initiatief waaraan ook de VPKB haar medewerking verleent. Op zondag Werelddiaconaat, 11 maart, vroegen wij er uw aandacht voor en was ook onze eindcollecte voor dit doel.

Lees meer in onze kerkbode van maart 2018.

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

500 jaar Reformatie. Afsluiting Lutherjaar.

 

Onze tentoonstelling, geïnspireerd door het Lutherjaar (500) en het ontstaan van het protestantisme, was een succes. Op onze Webpagina LUTHER vindt u de presentatie die werd getoond.

 

Ook de Stad Brugge gaf volop aandacht aan de Brugse geschiedenis van het protestantisme. Een artikel van Mevr. Dany Constant vindt u op de LUTHER pagina, maar ook in de kerkbode van februari 2018.

 

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Copyright © Protestantse Kerk Brugge