Nieuws
kerkstempel

Nieuws

500 jaar Reformatie

 

Onze tentoonstelling, geïnspireerd door het Lutherjaar (500) en het ontstaan van het protestantisme, is afgesloten. Op onze Webpagina LUTHER vindt u de presentatie die werd getoond.

 

Ook de Stad Brugge geeft volop aandacht aan de Brugse geschiedenis van het protestantisme. Inmiddels is er in het Stadsarchief op de Burg, nog tot 7 januari 2018, een tentoonstelling "500 jaar Reformatie in Brugge". Vrije toegang.

 

 

Print and the Reformation (Luther en het boek) is een Engelstalige voordracht door Prof. Andrew Pettegree. Woensdag 22 november, 19.30 u. Grootseminarie, Potterierei 72, 8000 Brugge.

Inschrijven: onthaal@grootseminarie.be Inkom: €5/€3

Vóór de lezing kan je van 18.30u tot 19.30u kennis maken met exemplaren van Lutherdrukken en andere 16-eeuwse boeken, een collectiepresentatie door de Bibliotheek van het Grootseminarie

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

EEN GESNEDEN BEELD

 

Stevig en ten voeten uit zijn misschien uw eerste gedachten bij het beeldje dat Ds. van der Sar bij de receptie na de afscheidsdienst van 24 september ontving.

Maar er is meer, achter de stevige schoenen ligt gedegen materiaal waaruit hij wist te putten: de Bijbel en het Liedboek. De duif die hij koestert brengt nog meer symboliek. Hij was er blij mee.

 

Ons gemeentelid Gaby Labeur maakte niet alleen het beeld, ze gaf ons ook, soms gedetailleerd, informatie.

 

Het was een zeer gewaardeerde vrolijke noot na een mooie afscheidienst en een afscheid dat voor velen toch moeilijk was.

 

Meer over de afscheidsdienst en het afscheid van het domineesechtpaar Van der Sar-van Andel en hoe het verder gaat, kunt u lezen in de kerkbode van november. De "light" versie kun je in een ogenblik downloaden. Klik hier

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

VACATURE

 

Op 1 oktober 2017 ging Ds. Frans van der Sar met pensioen (emeritaat).

 

We zoeken een predikant om zijn plaats in te vullen en hebben advertenties geplaatst. De tekst hiervan vindt u op deze website onder Algemene Info. Daar vindt u ook de profielschets van onze gemeente. Solicitaties die na na 1 november binnenkomen zullen ook aandacht krijgen.

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Copyright © Protestantse Kerk Brugge