Nieuws
kerkstempel

Nieuws

Fancy Fair ten bate van de M.U.G. Heli

 

 

Op zaterdag 5 mei van 10.00u-18.00u organiseert de VZW "De Vrienden" een Fancy Fair in 't Keerske in de Keerstraat in het centrum van Brugge.

 

Er zal een prondelmarktje zijn, een tombola "altijd prijs" en een bar-cafetaria met mogelijkheid tot koffie/thee met of zonder gebak, cava, witte en rode wijn en fruitsap.

 

Meer informatie vindt u in de kerkbode van april.

 

 

Erfgoedweekend in Brugge

 

 

Op 21&22 april is het erfgoedweekend in Brugge. Het thema is: KIEZEN. Wij doen mee en houden open huis in 't Keerske. In de brochure worden we vermeld als: Kiezen voor en kiezen in de Anglicaanse en Protestantse kerk.

 

Op zaterdag 21 en zondag 22 april van 13.30-17.00u zal 't Keerske open zijn voor het publiek. Enkele gemeenteleden zullen dan aanwezig zijn en iets vertellen over het protestantisme met als thema: KIEZEN.

Ook de Anglicanen zullen aanwezig zijn.

 

Op www.erfgoedcelbrugge.be/erfgoeddag2018 vind je het volledige programma van het erfgoedweekend.

 

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Nieuwe themawandeling

 

Tijdens het Erfgoedweekend wordt op 21 april een nieuwe wandelroute gelanceerd op app Xplorebruges. De focus ligt op de verschillende levensbeschouwingen in Brugge en voert langs de locaties die er verband mee houden.

 

De thema wandeling heet: Gesloten/open deuren. Brugse levensbeschouwingen.

 

Wij doen mee en de Erfgoedcel Brugge heeft in 't Keerske filmopnames gemaakt voor een kort filmpje. We zijn benieuwd!

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 

Humanitaire Corridors

 

Een initiatief waaraan ook de VPKB haar medewerking verleent. Op zondag Werelddiaconaat, 11 maart, vroegen wij er uw aandacht voor en was ook onze eindcollecte voor dit doel.

Lees meer in onze kerkbode van maart 2018.

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Proponent

 

Ook de komende maanden zal onze gemeente het nog zonder predikant moeten stellen. Toch is er goed nieuws: vanaf 1 augustus zal Dr. Jannica de Prenter met het gemeentewerk in Brugge beginnen. Ze heeft haar studies aan de protestantse faculteit in Brussel eind vorig jaar afgerond en begint aan het zgn. "proponentschap", ter voorbereiding van het predikantschap. Het eerste deel, een soort stage, doet ze in Gent en het tweede deel in Brugge. Ze werkt dan zelfstandig, als een predikant, maar heeft een mentor.

Meer over Jannica de Prenter en het beroepingswerk vindt u in de kerkbode van februari, hier (klikken)

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

500 jaar Reformatie. Afsluiting Lutherjaar.

 

Onze tentoonstelling, geïnspireerd door het Lutherjaar (500) en het ontstaan van het protestantisme, was een succes. Op onze Webpagina LUTHER vindt u de presentatie die werd getoond.

 

Ook de Stad Brugge gaf volop aandacht aan de Brugse geschiedenis van het protestantisme. Een artikel van Mevr. Dany Constant vindt u op de LUTHER pagina, maar ook in de kerkbode van februari 2018.

 

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Copyright ┬ę Protestantse Kerk Brugge