Nieuws
kerkstempel

Nieuws

Vandaag kiezen voor morgen

 

Het "Geuzenfeest" in de Geuzenhoek (Horebeke-Korsele) is een opvolger van wat 100 jaar lang de zendingsdagen op 15 augustus waren.

De vernieuwing was een eigentijdse benadering van oecumene, interculturele samenwerking, solidariteit en ontwikkeling. De organisatie wil een breed en jong publiek aanspreken: zowel de trouwe, protestantse of christelijke bezoeker, als de geëngageerde, sociaal voelende medemens uit de eigen gemeente en ver daarbuiten.

Inmiddels bestaat het "Geuzenfeest" al 15 jaar. Het thema van dit jaar laat echter zien dat er vooral aan de toekomst wordt gedacht: Vandaag kiezen voor morgen.

 

Meer informatie over het "Geuzenfeest" en de inschrijving voor het eetfestijn vindt u hier (klikken)

Horebeke. Zondag 19 augustus van 9.00 -20.30-..........

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Nieuwe themawandeling met apps nu ook via deze website!

 

Tijdens het Erfgoedweekend, waaraan wij als 't Keerske ook deelnamen, werd op 21 april een nieuwe wandelroute gelanceerd op app Xplorebruges. De focus ligt op de verschillende levensbeschouwingen in Brugge en voert langs de locaties die er verband mee houden.

 

De thema wandeling heet: Gesloten/open deuren. Brugse levensbeschouwingen. Klik hier

 

Erfgoedcel Brugge heeft voor deze wandeling in 't Keerske filmopnames gemaakt voor een kort filmpje. U kunt het tijdens de wandeling bekijken, maar u vindt het natuurlijk ook hier (klikken). In de kerkbode van mei doet mevr. Dany Constant verslag van de filmopnames waarin zij onze gemeente belicht. Bedankt Dany!

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 

Humanitaire Corridors

 

Een initiatief waaraan ook de VPKB haar medewerking verleent. Op zondag Werelddiaconaat, 11 maart, vroegen wij er uw aandacht voor en was ook onze eindcollecte voor dit doel.

Lees meer in onze kerkbode van maart 2018.

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Proponent

 

Ook de komende maanden zal onze gemeente het nog zonder predikant moeten stellen. Toch is er goed nieuws: vanaf 1 augustus zal Dr. Jannica de Prenter met het gemeentewerk in Brugge beginnen. Ze heeft haar studies aan de protestantse faculteit in Brussel eind vorig jaar afgerond en begint aan het zgn. "proponentschap", ter voorbereiding van het predikantschap. Het eerste deel, een soort stage, doet ze in Gent en het tweede deel in Brugge. Ze werkt dan zelfstandig, als een predikant, maar heeft een mentor.

Meer over Jannica de Prenter en het beroepingswerk vindt u in de kerkbode van februari, hier (klikken)

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

500 jaar Reformatie. Afsluiting Lutherjaar.

 

Onze tentoonstelling, geïnspireerd door het Lutherjaar (500) en het ontstaan van het protestantisme, was een succes. Op onze Webpagina LUTHER vindt u de presentatie die werd getoond.

 

Ook de Stad Brugge gaf volop aandacht aan de Brugse geschiedenis van het protestantisme. Een artikel van Mevr. Dany Constant vindt u op de LUTHER pagina, maar ook in de kerkbode van februari 2018.

 

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Copyright © Protestantse Kerk Brugge