Nieuws
kerkstempel

Nieuws

Zondag 2 juni 't Keerske


Het thema van Open Kerken is dit jaar: Emoties.  't Keerske geeft het onderwerp een passende invulling. We starten op zondag 2 juni met een feestelijke eredienst en de opening van een tentoonstelling met het Hooglied als onderwerp.


"Wat ben je mooi! De mooiste Bijbelse liefdesliederen in woord en beeld" geeft met grote posters en een powerpoint presentatie dit verrassende Bijbelboek weer. 


Op zondag 2 juni zijn we van 14.00u-17.00u open voor bezoekers en  iedere zaterdag- en zondagnamiddag in juni, juli en het eerste weekend van augustus verwelkomen we iedereen die 't Keerske en de tentoonstelliing wil bezoeken.


't Keerske, Keersstraat 1 in het centrum van Brugge.


Meer over "Open Kerken" vindt u op de nieuwe website www.openkerken.eu
~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

FANCY FAIR


Op zaterdag 18 mei van 10.00u tot 18.00u organiseert de VZW "De Vrienden" in 't Keerske opnieuw een Fancy Fair.


Er is een prondelmarkt, een tombola "altiijd prijs" en u kunt er zelfgebakken taarten en nog veel meer eten en natuurlijk is er van alles te drinken in de Keersstraat. Kom langs en maak het mee!

 

Dit jaar is de opbrengst ten bate van de VZW "G.L.E.K" (Geef Leven Een Kans) 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

(c) Johan Marechal

Inzegening en Bevestiging


Ds. Jannica de Prenter is op zondagnamiddag 7 april ingezegend als predikant van de Verenigde Protestantse Kerk van België (VPKB) en bevestigd aan onze gemeente in Brugge.

't Keerske, onze kapel in het centrum van Brugge, was te klein om de bijna 300 mensen die de dienst bijwoonden te ontvangen. De Abdijkerk in Zevenkerken was een prachtig alternatief en we zijn dankbaar dat we er de dienst in grote kring mochten vieren.


Het was een prachtig, feestelijk gebeuren met veel muziek (combo, koor, orgel en fluit) en veel afwisselingen die er voor zorgden dat velen het niet in de gaten hadden dat het een lange dienst was. Het liturgieboekje dat u hier (klikken) vindt, laat u toe om de orde van dienst met veel detail (nog) eens te bekijken.

Na de dienst waren er korte woorden van dank en volgde er een feestelijke receptie in de kleurige gang van de nabij gelegen school.


Johan en Els Marechal zorgden respectievelijk voor foto's en een video. Inmiddels staan foto's en film gedeelten on-line (hier klikken). Het is een speciale website voor de dienst. Jannica zal ook nog een fotoboek maken dat in 't Keerske ter inzage komt te liggen.


Op de website van de VPKB kunt u een uitgebreid interview met Jannica vinden.  https://nl.protestant.link
~~~~~~~~~~~~~~~~
Zingen is tweemaal bidden.


De oecumenische werkgroep "Samen rond de Bijbel" heeft voor de komende maanden in vier Brugse kerken ontmoetingen voorzien waarbij het lied speciale aandacht krijgt.


De eerste ontmoeting was een "Adventswake" in het teken van "Wachten is hopen..." en vond plaats in de  Sint-Godelievekerk, de tweede in de Adventkerk, de derde in 't Keerske en de vierde is gepland in de Pinkstergemeente:


Woensdag 12 juni om 19.30u.

De Kruispoort,

Dampoortstraat 168, 8310 Brugge.Meer informatie over de ontmoetingen en de deelnemende kerken vindt u hier (klikken)        ~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ProFest


Een feestelijke dag voor protestanten, dat moet de algemene kerkvergadering (klinkt heel wat zwaarder) op 30 mei 2019 (Hemelvaartsdag) in Gent worden. We kondigden het vorig jaar in de kerkbode al aan en u heeft de datum er voor vrij gehouden. In de kerkbodes van maart en april vindt u volop informatie en........neem eens een kijkje op de website www.profest.be .


~~~~~~~~~~~~~~~~~~Nieuwe themawandeling met apps nu ook via deze website!


Tijdens het Erfgoedweekend van 2018, waaraan wij als 't Keerske ook deelnamen, werd een nieuwe wandelroute gelanceerd op app Xplorebruges. De focus ligt op de verschillende levensbeschouwingen in Brugge en voert langs de locaties die er verband mee houden.


De thema wandeling heet: Gesloten/open deuren. Brugse levensbeschouwingen. Klik hier


Erfgoedcel Brugge heeft voor deze wandeling in 't Keerske filmopnames gemaakt voor een kort filmpje. U kunt het tijdens de wandeling bekijken, maar u vindt het natuurlijk ook hier (klikken). In de kerkbode van mei doet mevr. Dany Constant verslag van de filmopnames waarin zij onze gemeente belicht. Bedankt Dany!~~~~~~~~~~~~~~~~~~Copyright © Protestantse Kerk Brugge