Nieuws
kerkstempel

Nieuws

Humanitaire Corridors

 

Een initiatief waaraan ook de VPKB haar medewerking verleent. Op zondag Werelddiaconaat, 11 maart, vragen wij er uw aandacht voor en is ook onze eindcollecte voor dit doel.

Lees meer in onze kerkbode van maart 2018.

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Proponent

 

Ook de komende maanden zal onze gemeente het nog zonder predikant moeten stellen. Toch is er goed nieuws: vanaf 1 augustus zal Dr. Jannica de Prenter met het gemeentewerk in Brugge beginnen. Ze heeft haar studies aan de protestantse faculteit in Brussel eind vorig jaar afgerond en begint aan het zgn. "proponentschap", ter voorbereiding van het predikantschap. Het eerste deel, een soort stage, doet ze in Gent en het tweede deel in Brugge. Ze werkt dan zelfstandig, als een predikant, maar heeft een mentor.

Meer over Jannica de Prenter en het beroepingswerk vindt u in de kerkbode van februari, hier (klikken)

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

500 jaar Reformatie. Afsluiting Lutherjaar.

 

Onze tentoonstelling, geïnspireerd door het Lutherjaar (500) en het ontstaan van het protestantisme, was een succes. Op onze Webpagina LUTHER vindt u de presentatie die werd getoond.

 

Ook de Stad Brugge gaf volop aandacht aan de Brugse geschiedenis van het protestantisme. Een artikel van Mevr. Dany Constant vindt u op de LUTHER pagina, maar ook in de kerkbode van februari 2018.

 

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

EEN GESNEDEN BEELD

 

Stevig en ten voeten uit zijn misschien uw eerste gedachten bij het beeldje dat Ds. van der Sar bij de receptie na de afscheidsdienst van 24 september ontving.

Maar er is meer, achter de stevige schoenen ligt gedegen materiaal waaruit hij wist te putten: de Bijbel en het Liedboek. De duif die hij koestert brengt nog meer symboliek. Hij was er blij mee.

 

Ons gemeentelid Gaby Labeur maakte niet alleen het beeld, ze gaf ons ook, soms gedetailleerd, informatie.

 

Het was een zeer gewaardeerde vrolijke noot na een mooie afscheidienst en een afscheid dat voor velen toch moeilijk was.

 

Meer over de afscheidsdienst en het afscheid van het domineesechtpaar Van der Sar-van Andel en hoe het verder gaat, kunt u lezen in de kerkbode van november. De "light" versie kun je in een ogenblik downloaden. Klik hier

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Copyright ┬ę Protestantse Kerk Brugge