Nieuws
kerkstempel

Nieuws

Nieuwe themawandeling met apps nu ook via deze website!

 

Tijdens het Erfgoedweekend, waaraan wij als 't Keerske ook deelnamen, werd op 21 april een nieuwe wandelroute gelanceerd op app Xplorebruges. De focus ligt op de verschillende levensbeschouwingen in Brugge en voert langs de locaties die er verband mee houden.

 

De thema wandeling heet: Gesloten/open deuren. Brugse levensbeschouwingen. Klik hier

 

Erfgoedcel Brugge heeft voor deze wandeling in 't Keerske filmopnames gemaakt voor een kort filmpje. U kunt het tijdens de wandeling bekijken, maar u vindt het natuurlijk ook hier (klikken). In de kerkbode van mei doet mevr. Dany Constant verslag van de filmopnames waarin zij onze gemeente belicht. Bedankt Dany!

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 

Open Deur Dag Protestantse Faculteit

 

Op Woensdag 16 mei om 14.30u opent de Faculteit voor Protestantse Godgeleerdheid (FPG) in Brussel haar deuren. Men krijgt de kans om het grotendeels gerenoveerde gebouw te bezichtigen en enkele openbare lessen bij te wonen.

 

Bollandistenstraat 40, 1040 Brussel

Tel.: 02 735 67 46

Metrostation: Montgomery

 

Meer over het programma vindt u in de kerkbode van mei.

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Humanitaire Corridors

 

Een initiatief waaraan ook de VPKB haar medewerking verleent. Op zondag Werelddiaconaat, 11 maart, vroegen wij er uw aandacht voor en was ook onze eindcollecte voor dit doel.

Lees meer in onze kerkbode van maart 2018.

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Proponent

 

Ook de komende maanden zal onze gemeente het nog zonder predikant moeten stellen. Toch is er goed nieuws: vanaf 1 augustus zal Dr. Jannica de Prenter met het gemeentewerk in Brugge beginnen. Ze heeft haar studies aan de protestantse faculteit in Brussel eind vorig jaar afgerond en begint aan het zgn. "proponentschap", ter voorbereiding van het predikantschap. Het eerste deel, een soort stage, doet ze in Gent en het tweede deel in Brugge. Ze werkt dan zelfstandig, als een predikant, maar heeft een mentor.

Meer over Jannica de Prenter en het beroepingswerk vindt u in de kerkbode van februari, hier (klikken)

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

500 jaar Reformatie. Afsluiting Lutherjaar.

 

Onze tentoonstelling, geïnspireerd door het Lutherjaar (500) en het ontstaan van het protestantisme, was een succes. Op onze Webpagina LUTHER vindt u de presentatie die werd getoond.

 

Ook de Stad Brugge gaf volop aandacht aan de Brugse geschiedenis van het protestantisme. Een artikel van Mevr. Dany Constant vindt u op de LUTHER pagina, maar ook in de kerkbode van februari 2018.

 

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Copyright ┬ę Protestantse Kerk Brugge